Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider

Kinesisk ordbog – find rundt i det asiatiske køkken

Vores kinesiske ordbog er til både dig, der har været hos os før, og til dig, der overvejer at besøge os første gang. Vi har lavet denne kinesiske ordbog så du kan finde rundt i det asiatiske køkken. Ved du hvad sashimi er? Kan wasabi bruges til marinade? Bliv klogere i vores kinesiske ordbog.
 

Sushi

Dette er rigtigt nok en kinesisk ordbog, og sushi stammer fra Japan. Men fordi vi også serverer sushi på Fuzhou fortjener sushi en plads i den kinesisske ordbog. Over alt i Asien betragter sushien som en blanding af håndværk og kunst, der appellerer til såvel øjet som smagsløgene, og den bliver altid fremstillet af de bedste råvarer.
Vi synes, det er vigtigt at fremhæve sushi i vores kinesiske ordbog, fordi mange tror, at sushi er lig med rå fisk. Men sushi er meget mere end det. Ingredienserne i sushi kan også sagtens være dampede, marinerede, syltede osv. Endvidere kan man også finde sushi der er baseret på friske grøntsager, lækre skalddyr eller sågar omelet.
 
Prøv vores sushi i vores japanske sushi buffet. Læs mere her
 
Vi vil i vores kinesiske ordbog fremhæve nigiri-zushi, fordi det er den, vi serverer på Fuzhou. Nigiri-zushi stammer fra 1800-tallets Tokyo. Meningen med denne kinesiske ordbog er, at vores kunder skal blive klogere på den mad, de spiser. En sjov detalje ved netop nigiri-zushi er, at hvert enkelt stykke formes, vendes og drejes 17 gang.
 
Sushi skal helst spises med det samme. Der er selvfølgelig holdbarhed at tage højde for, men sushi smager allerbedst, når den lige er lagt sammen. Hvis du på forhånd ved, at det ikke kan lade sig gøre at spise sushien med det samme, så se vores kinesiske ordbog under ”Sashimi”.
 

Sashimi

Sashimi er en del af vores kinesiske ordbog fordi sashimi netop er den rigtige betegnelse for rå fisk. Når folk taler om sushi taler de i virkeligheden om sashimi. Vis dem vores kinesiske ordbog næste gang snakken falder på sushi.
Danskere spiser tatar, franskmændene spiser filet mignon og japanerne spiser altså rå fisk. Vores vigtigte fremhævelse ved sashimi i denne kinesiske ordbog er, at det er utrolig sæsonpræget. Sashimi er altså ikke det samme om foråret som det er om vinteren.
 

Tang

Hvorfor hører tang hjemme i en kinesisk ordbog? Det gør det fordi, det er én af verdens ældste råvarer. Og tang er intet mindre end en næringsbombe. For at være helt præcise i vores kinesiske ordbog kan vi fortælle, at vi hos Fuzhou bruger Noritang. Den dyrkes ved kysten, hvor salt- og ferskvand mødes.
 

Wasabi

Mange ville nok ønske, at de havde læst i vores kinesiske ordbog, inden de uvidende gik ombord i wasabien. Wasabi er den japanske version af sennep fremstillet af peberrod – den er med andre ord STÆRK.
Mange bruger wasabien med soja til at dyppe sin sushi i. Men vi bringer her et tip i vores kinesiske ordbog: Wasabi fungerer også fantastisk som marinade, hvis man blander den op med vand.
 

Ingefær

Ingefær serveres til sushi. Vi anbefaler i vores kinesiske ordbog, at man spiser et stykke ingefær efter hvert stykke sushi. Ingefær renser ganen, og på den måde kan du lettere smage de mange variationer, der er i sushi. Et andet tip, der er vores kinesiske ordbog værdigt er, at ingefær er godt for maven.
 

Chop suey

En kinesisk ordbog vil ikke være en kinesisk ordbog, hvis ikke chop suey fremhæves. Chip suey er en traditionel kinesisk ret, hvor kød og grøntsager lynsteges. Det betyder, at smagen og friskheden fra de gode råvarer bevares bedst muligt. Chop suey serveres normalt oven på ris.
 
Har du lyst til at prøve kræfter med kinesisk mad? Så prøv vores buffet, som du kan læse meget mere om her.

Return to Top ▲Return to Top ▲